Dulceturi & Conserve

#retete trandafiri #dulceata de trandafiri #trandafiri #dulceata #dulceturi #retete flori comestibile

Cum sa prepari cea mai buna dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri este parfumata si foarte aromata. Poate fi folosita cu succes in prepararea diverselor creme pentru prajituri sau chiar pentru decorarea brioselor.

Ingrediente pentru dulceata de trandafiri

  • 500g petale de trandafiri de Damask, Rugosa, Floribundas sau Centifolia
  • 1kg zahar
  • 2 lamai
  • 500ml apa

Cum se prepara dulceata de trandafiri

Spala foarte bine petalele de trandafir, pentru a inlatura orice urma de praf si insecticide. Lasa apoi petalele la inmuiat timp de trei zile. Scurge-le apoi de apa si pune-le intr-un bol impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Amesteca-le bine pentru ca zaharul sa patrunda printre petale, acopera bolul si lasa-l la frigider peste noapte.

Intr-o cratita adauga zaharul ramas, apa si zeama de la cele doua lamai. Pune compozitia la fiert la foc mic. Cand siropul este bine legat, adauga petalele de trandafir si lasa-le sa fiarba pana cand siropul se ingroasa.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri poate fi folosita la prepararea diverselor prajituri sau poate fi consumata la micul dejun.

Sursa foto: pankajakasthuri.in

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.