Ingrediente pentru zacusca de vinete
- 25 gogosari
- 25 ardei grasi
- 1 kg ceapa
- 10 vinete mari
- 1 kg morcovi
- 2 kg rosii
- 1 litru ulei
- 3-4 foi dafin
- 1 lingurita piper boabe
- 2 boabe enibahar
- sare
Cum se prepara zacusca de vinete
Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.
Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.
Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita emailata, si lasa zacusca sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. Adauga sare dupa gust.
Cand a scazut bine, zacusca fierbinte se toarna in borcane si inchide bine capacul. In locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gura. Pune apoi borcanele in cuptorul incins, fara foc, pana a doua zi.
Sursa foto: bzi.ro