Dulceturi & Conserve

# preparare zacusca #camara de iarna # retete zacusca #zacusca

Cum sa prepari cea mai buna zacusca pentru camara de iarna

Au mai ramas doar cateva zile din aceasta vara, iar toamna se apropie cu pasi repezi. Este perioada din an in care se prepara conservele pentru camara de iarna. Zacusca se numara printre cele mai importante conserve, care trebuie sa se regaseasca in orice camara. Iata o reteta simpla si rapida de zacusca pe care trebuie sa o prepari si tu.

Ingrediente pentru zacusca de vinete

  • 25 gogosari
  • 25 ardei grasi
  • 1 kg ceapa
  • 10 vinete mari
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg rosii
  • 1 litru ulei
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 boabe enibahar
  • sare

Cum se prepara zacusca de vinete

Ardeii, gogosarii si vinetele se spala bine si se coc la foc, preferabil afara, pe lemne. Cand sunt bine coapte se curata de coaja si se pun la scurs.

Intre timp se toaca ceapa marunt si se caleste la foc mic, cu putin ulei. Cand ceapa devine translucida se adauga morcovul ras pe razatoarea mica, foile de dafin, piperul si enibaharul. Amesteca bine la lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.

Intre timp, toaca foarte marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Poti folosi robotul de bucatarie daca vrei sa termini rapid. Adauga toate legumele in oala, peste ceapa si morcov si amesteca bine. Lasa totul sa fiarba la foc mic. Amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde. Asezoneaza dupa gust cu sare.

Cand zacusca a scazut bine se stinge focul. Zacusca se toarna imediat, fierbinte, in borcane sterilizate si se inchide foarte bine capacul.

Pune apoi borcanele in cuptorul bine incins, dar cu focul oprit. Lasa borcanele sa stea in cuptor pana a doua zi, sau pana ajung la temperatura camerei. Muta apoi borcanele in camara.

Sursa foto: turnulsfatului.ro

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.