Dulceturi & Conserve

# reteta gem de castraveti #gem de castraveti

Cum sa prepari cel mai bun gem de castraveti

Profita cat inca mai gasesti castraveti proaspeti si prepara cateva borcane de gem de castraveti de care sa te bucuri intreaga iarna. Se prepara usor, iar gustul unic si inconfundabil va fi apreciat de intreaga familie.

 

Ingrediente:

  • 1kg miez de castravete fara seminte (se curata castravetii de coaja si se indeparteaza semintele)
  • 700 g zahar
  • doua pastai de vanilie
  • 5-6 frunze de menta proaspata

Cum se prepara:

Taie casatravetii cubulete mici si amesteca-I cu zaharul intr-o oala incapatoare. Lasa-i sa stea la temperatura camerei timp de doua ore, apoi asaza oala pe foc. Cand incepe sa clocoteasca da focul la minim si lasa gemul sa fiarba usor, amestecand din cand in cand pentru a nu se raci.

Intre timp taie pastaile de vanilie pe lung si, cu ajutorul unui cutit, scoate semintele din interiorul acestora. Adauga semintele impreuna cu pastaile in gem si amesteca bine. Nu uita insa ca in momentul in care gemul este fiert sa scoti pastaile din acesta.

Cand gemul este gata se adauga frunzele de menta si se amesteca bine. Se lasa doua minute, apoi se scot. Acestea ii vor da o aroma unica.

Toarna gemul de gutui in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare