Dulceturi & Conserve

# gem fara zahar #gem de gutui #gem #gutui

Cum sa prepari gem de gutui fara zahar

Gemul de gutui are o aroma intensa si este numai bun pentru a fis ervit alaturi de clatutie, gogosi, turte sau chiar pe paine prajita, in zilele de iarna. Daca vrei sa prepari si tu un gem de gutui exceptional, insa fara a folosi zahar, avem o reteta perfecta pentru tine.

Ingrediente:

  • 25 gutui
  • 12 mere
  • 100 ml de suc de lamaie
  • 100 ml apa
  • un praf de sare

Mod de preparare:

Spala bine fructele. Curata-le apoi de coaja si taie gutuile jumatati pentru a indeparta cotorul si partile stricate. Rade apoi fructele pe razatoarea mare, sau taie-le cuburi si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca. 

Pune fructele in oala impreuna cu apa si sarea. Pune totul pe aragaz, la foc mare. Cand incepe sa fiarba da focul la mic si lasa fructele sa fiarba amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi. Dupa 30 de minute adauga sucul de lamaie. Continua sa fierbi totul pana obtii o pasta groasa, precum un magiun. 

Toarna gemul de gutui in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Sursa foto: lazzaris.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare