Dulceturi & Conserve

#prune de toamna #magiun de prune #gem de prune #magiun #prune

Deliciile copilariei: Magiun de prune, dupa reteta bunicilor

Vara s-a sfarsit, iar toamna ne bate la usa. Pentru ca nu ne mai ramane mult timp la dispozitie pentru a ne pregati de iarna ar fi bine sa incepem de acum cu tot ce inseamna conserve, borcane, muraturi si gemuri. Aceasta reteta de magiun de prune este una versatila - poti adauga ce imbunatatiri vrei tu, dar singura conditie este ca nu poti scoate prunele! Iata cum ne place noua magiunul de prune:
 

 

Ce iti trebuie:

 

  • 3 kg de prune bine coapte
  • un baton de scortisoara
  • esenta de vanilie (optional)
  • o oala mare

Cum il prepari:

In primul rand, trebuie sa speli bine prunele. Apoi le scoti samburii si le dai prin masina de tocat. Dupa aceea, adaugi prunele intr-o cratita antiaderenta, suficient de mare si fierbe-le la foc mic, amestecand constant pana cand incep sa-si lase propriul suc.

Magiunul trebuie sa fiarba patru-cinci ore, apoi inchide focul si lasa-l sa se „odihneasca” la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. Cand mai are o ora de fiert adauga scortisoara. Inainte de inchide focul adauga si vanilia si amesteca bine, lasand magiunul sa mai dea un minut in clocot.

Dupa ce s-a „odihnit” suficient toarna magiunul in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Acum tot ce iti mai ramane de facut este sa le pui etichetele si sa le duci in camara. Il poti folosi la prajituri, clatite, orez cu lapte sau la orice altceva vrei tu.

Daca ai vreo reteta pe care vrei sa o imparti cu noi iti asteptam propuneri intr-un mesaj privat pe pagina noastra de facebook!

Zi o reteta, te facem vedeta!

Echipa Acasa.ro iti ureaza o toamna gustoasa!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.