Ce iti trebuie:
- 3 kg de prune bine coapte
- un baton de scortisoara
- esenta de vanilie (optional)
- o oala mare
Cum il prepari:
In primul rand, trebuie sa speli bine prunele. Apoi le scoti samburii si le dai prin masina de tocat. Dupa aceea, adaugi prunele intr-o cratita antiaderenta, suficient de mare si fierbe-le la foc mic, amestecand constant pana cand incep sa-si lase propriul suc.
Magiunul trebuie sa fiarba patru-cinci ore, apoi inchide focul si lasa-l sa se „odihneasca” la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. Cand mai are o ora de fiert adauga scortisoara. Inainte de inchide focul adauga si vanilia si amesteca bine, lasand magiunul sa mai dea un minut in clocot.
Dupa ce s-a „odihnit” suficient toarna magiunul in borcane curate si dezinfectate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.
Acum tot ce iti mai ramane de facut este sa le pui etichetele si sa le duci in camara. Il poti folosi la prajituri, clatite, orez cu lapte sau la orice altceva vrei tu.
Daca ai vreo reteta pe care vrei sa o imparti cu noi iti asteptam propuneri intr-un mesaj privat pe pagina noastra de facebook!
Zi o reteta, te facem vedeta!
Echipa Acasa.ro iti ureaza o toamna gustoasa!