Dovleceii murati se pregatesc cu ceapa, seminte de mustar si turmeric . Preparatul trebuie lasat o saptamana la murat inainte sa se serveasca.
Ingrediente pentru dovleceii murati in mustar
- 6 dovlecei , taiati fasii subtiri
- 1 ceapa maruntita
- 2 linguri sare
- 6 cani apa rece
- 500 ml otet din cidru
- 215 gr zahar
- 1 1/2 lingurita praf de mustar
- 1 1/2 lingurita seminte de mustar
-
1/2 lingurita turmeric macinat
Cum se prepara dovleceii murati in mustar
Pune dovleceii intr-un borcan mai mare, impreuna cu ceapa si apoi presara sare. Amesteca, apoi toarna apa. Acopera cu o folie de plastic si lasa dovleceii la sarat o ora. Pe urma scurge-i foarte bine si arunca apa. Pune dovleceii pe servete de hartie de bucatarie pentru a se usca, apoi pune-i intr-un borcan curat.
Amesteca otetul cu zaharul, mustarul si turmericul intr-o tigaie la foc iute. Lasa la fiert pana cand dau in clocot. Da focul mai mic si fierbe inca 2 minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca 15 minute. Toarna zeama peste dovlecei si sigileaza borcanul. Intoarce-l invers pentru 2 minute. Depoziteaza-l intre 24 h si o saptamana in frigider.
Cum se servesc dovleceii in mustar
Se servesc in salate sau ca garnitura.
Sursa foto: recipebridge.com