Dulceturi & Conserve

#dulceata 5 minute #reteta rapida #dulceata

Dulceata "5 minute". Reteta rapida si delicioasa

Dulceata 5 minute este o reteta super rapida, ideala pentru femeile care nu au prea mult timp sa petreaca in bucatarie. Se prepara foarte usor, este savuroasa, iar tu iti vei putea impresiona familia si invitatii cu un dulce delicios, pe timpul iernii.

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru Dulceata 5 minute

- 1 kg fructe de padure (visine, zmeura, etc)

- 1 kg de zahar

- 4 linguri suc de lamaie

Cum se prepara dulceata 5 minute

Sorteaza fructele, apoi spala-le foarte bine. Curate-le de samburi si pune visinile intr-un castron mare. Adauga peste ele zaharul si pune fructele la frigider pentru 24 de ore.

Sterilizeaza 3 borcane de 500 g. Pune visinile intr-o cratica, apoi lasa-le sa fiarba la foc mic. Amesteca in ele incontinuu dupa ce incep sa fiarba. Toarna si sucul de lamaie si mai lasa-le sa fiarba 5 minute.

Umple apoi borcanele cu dulceata, pune-le capacele si aranjeaza borcanele cu susul in jos. La final acopera-le cu o paturica. Lasa-le sa se raceasca complet si apoi pune-le in camara.

Nota: Din 1 kg de zmeura veti obtine 1 borcan de 1 l de dulceata, iar din 1 kg de visine – 3 borcane a cate 500 ml de dulceata, deoarece acestea contin mult suc.

Medicul pediatru spune ca minorii sunt si ei predispusi la forme severe de boala si reaminteste ca numarul persoanelor internate in sectiile de ATI este in continua crestere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului