Dulceturi & Conserve

#dulceata aromata #dulceata zmeura #dulceata #zmeura

Dulceata aromata de zmeura, un deliciu in timpul iernii

Dulceata aromata de zmeura este ideala pentru a fi servita iarna. Aromele zmeurei, combinate cu vanilia te vor unge pe suflet. Iata cat de usor poate fi preparata.

Ingrediente pentru dulceata de zmeura

  • 1 kg zmeura
  • 1 kg zahar
  • sucul de la o jumatate de lime
  • o pastaie de vanilie
  • un praf de sare

Cum se prepara dulceata de zmeura

Spala zmeura si pune-o in oala in care urmeaza sa fierbi dulceata. Adauga peste aceasta zaharul si las-o sa stea asa pana cand incepe sa se formeze un sirop.

Fierbe dulceata la foc iute si amesteca din cand in cand, cu grija pentru ca zmeura sa isi pastreze cat mai mult forma. Adauga sucul de lime, semintele de la pastaia de vanilie si sarea. Cand dulceata incepe sa se lege da focul la minim. Aduna spuna care se formeaza in timpul fierberii. Las-o sa fiarba pana cand zeama scade la jumatate.

Desi poate parea ciudat sa adaugi sare in dulceata, aceasta ajuta la potentarea aromelor. Vei vedea ca dulceata va fi mai savuroasa.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Cum se serveste dulceata de zmeura

Dulceata de zmeura poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor.

Sursa foto: orangiesattic.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare