Dulceata de afine este potrivita atunci cand iti doresti ceva bun. Aceasta dulceata este indicata si celor care sufera de colita, datorita proprietatilor astringente ale afinelor.
Ingrediente pentru dulceata de afine
- 1 kilogram afine
- 1 kilogram zahar
- 1 baton vanilie
-
zeama de la o lamaie
Cum se prepara dulceata de afine
Spala si curata bine afinele. In cratita in care fierbi dulceata, aseaza straturi alternative de afine si zahar. Deasupra ultimului strat de fructe pune si zeama de la o lamaie. Lasa cratita la macerat cateva ore, de preferat peste noapte, intr-un loc racoros.
A doua zi pune cratita sa fiarba la foc mic pana cand se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul, da focul mai tare si amesteca continuu compozitia. Din cand in cand ia spuma care se formeaza pe deasupra.
Catre final, adauga in dulceata si batonul de vanilie. Mai lasa sa fiarba cateva minute si ia cratita de pe foc. Las-o sa se raceasca putin si apoi pune dulceata in borcane .
Cum se serveste dulceata de afine
Dulceata de afine se serveste ca atare, sau ca umplutura pentru diverse prajituri.