Dulceturi & Conserve

#bostan #dovleac #dulceata

Dulceata de bostan

In toamna , poti face o dulceata cu ingrediente de sezon: dulceata de bostan facuta in casa.


Ingrediente de care ai nevoie pentru dulceata de bostan
 

 

  • 1 ½ kilograme dovleac
  • 100 ml apa
  • 1 1/ 5 kilograme zahar
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 4 linguri lichior de caise
  • ½ lingurite scortisoara


Cum se prepara dulceata de bostan


Spala bine dovleacul. Apoi, taie-l in cuburi pentru a putea sa se fiarba cat mai bine. Pune cuburile de bostan la fiert, amestecand mereu, pana cand acestea se inmoaie.

Cu o spatula, inlatura spuma formata la suprafata apei. Lasa pe foc pana cand 1/3 din cantitatea de dulceata se va evapora. Adauga apoi sucul de lamaie, scortisoara si lichiorul de caise. Amesteca timp de 3 minute.

Toarna apoi continutul in borcane de sticla curate, sigileaza-le si pune-le apoi in apa fiarta timp de 10 minute.
 

Cum se serveste dulceata de bostan
 

Se serveste rece.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare