Ingrediente pentru dulceata de capsune
- 2 kilograme de capsune proaspete
- 2 kilograme de zahar
- 1 lamaie
- semintele de la o pastaie de vanilie
Cum se prepara dulceata de capsune
Spala fructele usor si elimina coditele, avand grija sa nu le strivesti. Dupa ce ai spalat capsunele pune-le intr-o oala incapatoare si toarna zaharul peste acestea.
Taie lamaia in jumate. Stoarce sucul de la jumatate de lamaie si adauga-l peste capsune. Adauga si semintele de la pastaia de vanilie.
Lasa fructele sa stea in zahar pana incep sa-si lase putina zeama (le poti lasa peste noapte sau doar cateva ore).
Pune apoi oala pe aragaz, la foc mic si las-o sa fiarba timp de 50-60 de minute, amestecand din cand in cand. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu se scurg in timp de inclini farfurioara, dulceata este gata. Daca nu, inseamna ca trebuie sa mai fiarba.
Pune dulceata de capsune cat timp este inca fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei, apoi depoziteaza-le in camara. Dulceata de capsune poate fi pastrata in camara timp de un an, un an si jumatate.
Sursa foto: pexels.com