Dulceturi & Conserve

#dulceata capsune #retete dulceata #dulceata #capsune

Dulceata de capsune – un adevarat rasfat pentru papilele gustative

Ne aflam in plin sezon al capsunelor! Profita din plin de aceste fructe pentru a te bucura tot anul de savoarea lor. Prepara o dulceata delicioasa pe care sa o savurezi apoi alaturi de dulciurile favorite, sau de ce nu, pe o felie de paine cu unt. 

 

Ingrediente pentru dulceata de capsune

  • 2 kilograme de capsune proaspete
  • 2 kilograme de zahar
  • 1 lamaie
  • semintele de la o pastaie de vanilie

Cum se prepara dulceata de capsune

Spala fructele usor si elimina coditele, avand grija sa nu le strivesti. Dupa ce ai spalat capsunele pune-le intr-o oala incapatoare si toarna zaharul peste acestea.

Taie lamaia in jumate. Stoarce sucul de la jumatate de lamaie si adauga-l peste capsune. Adauga si semintele de la pastaia de vanilie. 

Lasa fructele sa stea in zahar pana incep sa-si lase putina zeama (le poti lasa peste noapte sau doar cateva ore). 

Pune apoi oala pe aragaz, la foc mic si las-o sa fiarba timp de 50-60 de minute, amestecand din cand in cand. Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu se scurg in timp de inclini farfurioara, dulceata este gata.  Daca nu, inseamna ca trebuie sa mai fiarba.

Pune dulceata de capsune cat timp este inca fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei, apoi depoziteaza-le in camara. Dulceata de capsune poate fi pastrata in camara timp de un an, un an si jumatate.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare