Dulceturi & Conserve

#dulceata #castane #zahar #vanilie #rom

Dulceata de castane

Dulceata de castane poate fi folosita si ca umplutura pentru diverse prajituri. Este insa mai savuroasa daca o consumi ca atare, cu putina scortisoara si frisca pe deasupra, alaturi de un ceai fierbinte din fructe.

 

Ingrediente pentru dulceata de castane

 

 

Cum se prepara dulceata de castane

 

Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta de castane pe foc impreuna cu zaharul. Fierbe compozitia la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Inainte de a lua dulceata de pe foc adauga vanilia si romul. Amesteca bine toate ingredientele. Cand este gata, mai lasa dulceata sa se raceasca putin apoi pune-o in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de castane

 

Dulceata de castane se serveste unsa pe biscuiti si pudrata cu putina scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete