Dulceturi & Conserve

#dulceata #castane #zahar #vanilie #rom

Dulceata de castane

Dulceata de castane poate fi folosita si ca umplutura pentru diverse prajituri. Este insa mai savuroasa daca o consumi ca atare, cu putina scortisoara si frisca pe deasupra, alaturi de un ceai fierbinte din fructe.

 

Ingrediente pentru dulceata de castane

 

 

Cum se prepara dulceata de castane

 

Decojeste castanele si pune-le la fiert. Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita. Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta de castane pe foc impreuna cu zaharul. Fierbe compozitia la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Inainte de a lua dulceata de pe foc adauga vanilia si romul. Amesteca bine toate ingredientele. Cand este gata, mai lasa dulceata sa se raceasca putin apoi pune-o in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de castane

 

Dulceata de castane se serveste unsa pe biscuiti si pudrata cu putina scortisoara.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.