Gustul acrisor si parfumul special al coacazelor fac din aceasta dulceata una cu adevarat speciala. Pentru acest preparat poti folosi atat coacaze negre, cat si coacaze rosii.
Ingrediente pentru dulceata de coacaze
- 1 kilogram coacaze
- 1 kilogram zahar
- 700 ml apa
- 1 lamaie
- 1 baton vanilie .
Cum se prepara dulceata de coacaze
Intr-o cratita amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine coacazele si scoate-le samburii. Cand siropul s-a legat, adauga si coacazele. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine.
Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie. Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan.
Cum se serveste dulceata de coacaze
Dulceata de coacaze se serveste ca atare.