Dulceturi & Conserve

#vanilie #lamaie #zahar #coacaze #dulceata

Dulceata de coacaze

Gustul acrisor si parfumul special al coacazelor fac din aceasta dulceata una cu adevarat speciala. Pentru acest preparat poti folosi atat coacaze negre, cat si coacaze rosii.

 

Ingrediente pentru dulceata de coacaze

 

  • 1 kilogram coacaze
  • 1 kilogram zahar
  • 700 ml apa
  • 1 lamaie
  • 1 baton vanilie .


Cum se prepara dulceata de coacaze

 

Intr-o cratita amesteca apa cu zaharul si cu lamaia taiata rondele. Lasa siropul la fiert pana cand se leaga. Spala bine   coacazele si scoate-le samburii. Cand siropul s-a legat,  adauga si coacazele. Amesteca compozitia din cand in cand ca sa nu se lipeasca.  Lasa dulceata pe foc pana cand se leaga bine.

Cu 10 minute inainte de a lua dulceata de pe foc, adauga si batonul de vanilie. Cand este gata, ia dulceata de pe foc si las-o sa se raceasca putin inainte de a o pune la borcan.

 

Cum se serveste dulceata de coacaze

 

Dulceata de coacaze se serveste ca atare.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.