Dulceturi & Conserve

#dulceata #gutui #fructe

Dulceata de gutui

Printre fructele aromate ale toamnei se afla si gutuile. Parfumul inconfundabil al acestora se poate transfera si inspre o dulceata delicioasa pe care o poti pregati in sezonul gutuilor. Iata o reteta de dulceata de gutui , care iti va aroma bucataria si pe timpul iernii.
 

Ingrediente pentru dulceata de gutui
 

Cum se prepara dulceata de gutui
 

Spala bine gutuile, taie-le in jumatati si curata-le de samburi si zonele din mijloc. Clateste-le bine ca sa nu mai ramana urme de mizerie.

Taie-le in bucati nu foarte mici.

Intr-o cratita amesteca zaharul cu apa, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Pune-le pe foc pana cand mixul incepe sa fiarba, apoi adauga bucatile de fruct.

Lasa-le sa fiarba pana cand siropul din cratita are aspectul unui jeleu iar bucatile de gutui s-au inmuiat.

Ia cratita de pe foc.

In paralel incalzeste in apa calda cateva borcane . Dupa ce acestea s-au infierbantat, pune in ele dulceata de gutui, apoi acopera-le cu capace care sa se inchida etans. Pregateste o cratita cu apa care sa dea in clocot, iar pe fundul acesteia pune un prosop de bucatarie.

Aseaza borcanele in cratita si lasa-le sa fiarba 10-15 minute. Dupa aceea ia cratita de pe foc si lasa borcanele sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, pune-le in camara.
 

Cum se serveste dulceata de gutui
 

Dulceata de gutui se poate servi ca atare, intinsa pe paine sau pe post de umplutura dulce.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare