Ingrediente pentru dulceata de lamaie
- 2 kilograme de lamai
- 4 kilograme de zahar
- 2 batoane de vanilie
Cum se prepara dulceata de lamaie
Spala mai intai lamaile cu un burete inmuiat in apa calduta si cu putin detergent. Apoi clateste-le foarte bine. Taie-le jumatati si aseaza-le, de preferinta, intr-un lighean din plastic si acopera-le cu apa. Lasa-le sa stea asa peste noapte.
Taie-le felii, adauga peste ele zaharul si batoanele de vanilie si pune-le la fiert acoperite cu apa. Lasa-le sa fiarba la foc moderat pana cand se formeaza un sirop destul de gros. In tot acest timp, amesteca la intervale regulate ca sa nu se lipeasca.
Cand s-a fiert suficient, toarna dulceata in borcante si sigileaza-le bine. Le poti steriliza fierbandu-le la bain marie. In felul acesta dulceata va rezista mai mult timp.
Cum se serveste dulceata de lamaie
Dulceata de lamaie merge de minune in clatite, dar si consumata la micul dejun, cu paine prajita.
Sursa foto: foodandwine.com