Dulceturi & Conserve

#dulceata #fructe #fructe de vara

Dulceata de mure

Din mure si alte cateva ingrediente poti face o delicioasa dulceata de mure. Apa impreuna cu lamaia, vanilia si zaharul dau un sirop delicios, in care fructele de mure se adauga si se lasa sa se fiarba putin.
 

Ingrediente pentru dulceata de mure
 

  • 1, 5 kilograme de mure
  • 1,5 kilograme zahar
  • 5 litri de apa plata
  • zeama de la o lamaie
  • jumatate de baton de vanilie.
     

Cum se prepara dulceata de mure
 

Spala bine murele si lasa-le sa se scurga.

Pune apa intr-o cratita , pe care o asezi pe foc. Adauga in cratita vanilia si zeama de lamaie. Lasa-le sa fiarba impreuna pana cand obtii un sos vascos.

Pune apoi murele si lasa-le sa fiarba pana cand dulceata s-a legat. Incearca sa nu amesteci prea mult, ca sa nu zdrobesti fructele. Iar in cazul in care vrei sa obtii o aroma deosebita adauga 1-2 frunze de menta.

Dupa ce s-au fiert, da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.

Pune dulceata in borcane, acopera-le si da-le la bain marie. Lasa-le sa se raceasca si da-le la camara.
 

Cum se serveste dulceata de mure
 

Se serveste ca atare, cu un pahar de apa sau pe post de umplutura dulce pentru prajituri sau clatite .
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.