Daca nu ai reusit sa faci dulceata din nuci verzi poti incerca si varianta cu nuci coapte . Dulceata are un gust mult mai puternic si mai aromat.
Ingrediente pentru dulceata de nuci coapte
- 5 kilograme nuci
- 3 kilograme zahar
- 1 litru apa
- 1 baton de vanilie.
Cum se prepara dulceata de nuci coapte
Sparge nucile si curata miezurile. Pune miezurile de nuca intr-un bol cu apa si otet. Lasa nucile la inmuiat timp de 3 zile, timp in care schimbi apa in fiecare zi.
Fierbe nucile in apa clocotita timp de cateva minute, pana se albesc. Scurge-le bine de apa. Intr-o cratita pe foc amesteca apa cu zaharul si vanilia. Lasa pe foc pana obtii un sirop bine legat. Pune nucile in sirop si lasa sa fiarba timp de 40 de minute.
Cand dulceata s-a racit, toarn-o in borcane.
Cum se serveste dulceata de nuci coapte
Dulceata de nuci coapte se serveste ca umplutura pentru prajituri.