Dulceturi & Conserve

#dulceata pepene rosu #conserve #pepene rosu #pepene #dulceturi #retete pepene rosu #retete dulceata

Dulceata de pepene rosu, un deliciu de care te vei bucura toata iarna

Profita de abundenta pepenilor si imbogateste-ti colectia de conserve cu cateva borcane de dulceata de pepene rosu. Se prepara rapid si te vei putea bucura intreaga iarna de gustul pepenelui rosu.

Ingrediente pentru dulceata de pepene rosu

  • 1 kg pepene rosu
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • esenta de vanilie

Cum se prepara dulceata de pepene rosu

Curata pepenele de coaja si taie-l cubulete. Indeparteaza apoi samburii. Trebuie sa obtii la final un kilogram de pepene rosu. Pune pepenele in cratitain care urmeaza sa il fierbi si adauga zaharul. Amesteca bine si lasa-l sa stea asa timp de 3-4 ore.

Adauga apoi vanilia si zeama de lamaie si pune oala pe fiert. Amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde. Lasa-l sa fiarba la foc mic timp de 40 de minute.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de dulceata pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca dulceata este gata.

Pune dulceata fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fundul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor sau sa le fierbi.

Poti pastra dulceata in camara timp de un an.

Cum se serveste dulceata de pepene rosu

Dulceata de pepene rosu poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului