Dulceturi & Conserve

#dulceata #pere #zahar #vanilie #scortisoara

Dulceata de pere

Dulceata de pere este potrivita pentru prajituri si clatite. Gustul sau aromat si dulce este potrivit si pentru aluaturi de cozonac.

 

Ingrediente pentru dulceata de pere

  •  
  • 1 kilogram pere
  • 1 kilogram zahar
  • vanilie
  • scortisoara.

 

Cum se prepara dulceata de pere

 

Curata perele de coaja si de seminte. Taie fructele in cuburi si aseaza peste ele zaharul. Lasa fructele la macerat peste noapte.

A doua zi pune fructele la fiert. Amesteca din cand in cand in compozitie. Adauga scortisoara si vanilia. Lasa dulceata la foc, pana este bine legata.

Cand este gata, toarn-o fierbinte in borcane.

 

Cum se serveste dulceata de pere

 

Dulceata de pere se serveste ca umplutura pentru prajituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare