Dulceturi & Conserve

#piersici #dulceata #fructe

Dulceata de piersici

Fructele parfumate de piersic se pot transforma intr-o dulceata aromata, pe care o poti pregati rapid. Pentru aceasta reteta de dulceata de piersici ai nevoie de doar trei ingrediente.
 

Ingrediente pentru dulceata de piersici
 

  • 3 kilograme de piersici
  • 7 linguri de sirop de lamaie
  • 7 linguri de zahar.
     

Cum se prepara dulceata de piersici
 

Spala piersicile bine, apoi curata-le de coaja si samburi. Taie-le apoi in felii.

Pune piersicile intr-un bol, cu sirop de lamaie si zahar si lasa-le sa stea 4-5 ore. Transfera amestecul intr-o cratita , pe care sa o asezi la foc potrivit. Lasa amestecul sa fiarba pana cand fructele devin usor transparente. Amesteca din cand in cand.

Scoate miezul de piersica , apoi acopera cratita si las-o sa fiarba acoperita pana cand siropul a scazut pana la jumatate din cantitate si a devenit vascos. Adauga fructele inapoi in cratita si acopera din nou cratita. Dupa aproximativ 5 minute, da-o deoparte.

Pregateste borcane cu capace care sa se inchida etans. Pune gemul in borcane, acopera-le, iar dupa ce s-au racit, le poti da la camara.
 

Cum se serveste dulceata de piersici
 

Se consuma ca atare sau pe post de umplutura dulce.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare