Din prune se poate face nu doar gem, ci si o dulceata gustoasa. Ai nevoie doar de patru ingrediente si o ora pentru a o pregati. Plusul de aroma il va avea datorita betisorului de scortisoara .
Ingrediente pentru dulceata de prune
- 2 kilograme de prune
- 1 cana zahar
- 1 cana de apa
-
1 betisor de scortisoara.
Cum se prepara dulceata de prune
Spala bine prunele, apoi taie-le in jumatate si scoate-le samburii.
Taie prunele cubulete . Intr-o cratita amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara.
Pune-le sa fiarba impreuna si amesteca din cand in cand. Lasa-le pe foc mic pana cand fructele s-au inmuiat bine si au scazut.
Scoate betisorul de scortisoara si arunca-l.
Pune dulceata in borcane pe care sa le acoperi cu capace care sa se inchida ermetic.
Cum se serveste dulceata de prune
Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.