Dulceturi & Conserve

# dulceata prune #dulceata #prune

Dulceata de prune ca la bunica acasa. Reteta traditionala

Ti-e dor de dulceata de prune facuta de bunica? Poti readuce in casa ta gustul copilariei cu o reteta traditionala si savuroasa de dulceata de prune cu stafide si nuci.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 1 kg prune tari
  • 500 gr zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 1 portocala mica
  • 1/2 lamaie
  • 150 gr stafide
  • 150 gr nuci

Cum se prepara dulceata de prune cu nuci si stafide:

Taie mai intai, portocala si lamaie felii subtiri si scoate-le samburii. De asemenea, prunele bine spalate se desfac in doua si li se scot samburii. Pune intr-o oala 50 ml apa, prunele, citricele, batonul de scortisoara si turnati zaharul deasupra. Amesteca usor si lasa-le la foc mic pana cand se topeste zaharul. Prunele vor lasa suc si incet, incet prunele vor fi acoperite. Cand incepe sa fiarba, dulceata va face o spuma roz. Din momentul in care vedeti spuma roz, lasati compotul pe foc mic (cat sa bolboroseaca putin) 25 minute. Amestecati rar si usor sa nu zdrobiti fructele.

Spala doua borcane mari, lasa-le sa se usuce si baga-le la cuptorul incins la 200C cam 20 min, sa se sterilizeze.

Dupa cele 25 min., adauga stafidele si nucile in compot, amesteca si mai lasa compozitia pe foc 1 minut. La final, pune dulceata in borcane si strange-le bine capacele. Pune borcanele cu fundul in sus si lasa-le asa 10 minute ca sa faca vid. Pune borcanele fierbinti sub o plapuma si lasa-le pana a doua zi, apoi pastreaza-le intr-un loc racoros.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare