Dulceturi & Conserve

#trandafiri #zahar #lamaie #dulceata

Dulceata de trandafiri

Pentru dulceata de trandafiri poti folosi orice culoare de petale. Alege soiuri de trandafir parfumate pentru o dulceata speciala.

 

Ingrediente pentru dulceata de trandafiri

 

  • 500 grame petale de trandafir
  • 1 kilogram zahar
  • 500 ml apa
  • zeama de la doua lamai.

 

Cum se prepara dulceata de trandafiri

 

Pentru dulceata de trandafiri se poate folosi orice culoare de petale. Aceasta  va determina si culoarea dulcetii. Unele varietati de trandafir au petalele mai bune la gust. Astfel, pentru dulceata sunt indicate soiuri precum Damask, Rugosa, Floribundas sau Centifolia, soiuri care au un parfum aparte.

Pentru dulceata de trandafiri este indicat sa folosesti petale care nu au fost stropite cu insecticide sau alte chimicale. Petalele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi folosite in bucatarie.

Taie partea alba de la fiecare petala si lasa-le apoi la inmuiat in apa timp de trei zile. Dupa cele trei zile, scurge bine petalele de apa si aseaza-le intr-un bol. Acopera-le cu zahar. Amesteca bine petalele si apoi acopera-le cu o folie de plastic. Lasa bolul sa se odihneasca peste noapte, intr-un loc racoros si uscat.

Intr-o cratita amesteca zaharul cu apa si cu zeama de lamaie. Lasa compozitia la foc mic pana cand tot zaharul se topeste. Cand siropul este bine legat, adauga petalele de trandafir si lasa-le sa fiarba pana cand compozitia se intareste. Ai grija sa amesteci si din cand in cand sa iei spuma alba care se formeaza deasupra. Cand dulceata este gata, ia cratita de pe foc si las-o sa se raceasca putin.

Cand s-a racit, toarna dulceata in borcane pe care le depozitezi intr-un loc racoros.

 

Cum se serveste dulceata de trandafiri

 

Dulceata de trandafiri se serveste ca atare sau ca umplutura pentru diverse prajituri.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.