Dulceturi & Conserve

#zmeura #zahar #dulceata

Dulceata de zmeura

Gustul dulce acrisor al acestei dulceti este potrivit pentru prajituri si clatite. O poti servi si atunci cand ai pofta de ceva dulce, unsa pe paine cu unt.

 

Ingrediente pentru dulceata de zmeura

 

  • 1 kilogram zmeura
  • 1 kilogram zahar.

 

Cum se prepara dulceata de zmeura

 

Pentru dulceata de zmeura ai nevoie de fructe proaspete, bine coapte. Spala zmeura in apa rece si pune-o pe foc. Lasa zmeura sa se inmoaie cateva minute, apoi adauga si zaharul.

Cu ajutorul unei furculite, zdrobeste fructele si amesteca-le bine cu zaharul. Continua sa amesteci compozitia, pana cand tot zaharul s-a incorporat in fructe, iar pasta capata stralucire . Lasa compozitia la foc potrivit.

Tine dulceata la fiert, pana cand da in clocot. Cand clocoteste, da focul mai mic si mai las-o sa fiarba cateva minute. Stinge focul si lasa compozitia sa se raceasca cateva minute.

Intre timp, pregateste borcanele pentru dulceata. Intr-o cratita mare, cu putina apa pe fund, aseaza borcanele si fierbe-le timp de 10 minute . Dupa ce dulceata s-a racit, toarn-o in borcane si inchide-le ermetic.

Pune borcanele intr-o cratita plina jumatate cu apa si fiarbe-le timp de 10 minute. Scoate borcanele cu dulceata si lasa-le sa se raceasca timp de 24 de ore la temperatura camerei. Dupa 24 de ore, depoziteaza borcanele intr-un loc racoros.

 

Cum se serveste dulceata de zmeura

 

Dulceata de zmeura se serveste ca atare sau ca umplutura pentru prajituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului