Dulceturi & Conserve

#gem dovleac si portocale # gem aromat # gem de dovleac #dovleac

Gem aromat de dovleac! Un deliciu pe care trebuie sa-l incerci si tu

Gemul de dovleac este ideal in zilele reci de iarna, cand doresti sa savurezi ceva delicios dar nu ai chef de gatit. Desfaci un borcan, il intinzi pe o felie de paine prajita, pe biscuiti sau pe niste gofre si ai obtinut un desert delicios si rapid!

Ingrediente pentru gemul de dovleac

  • 2 kilograme dovleac ras pe razatoarea mare
  • 1 kilogram de portocale
  • 2,5 kilograme zahar
  • sucul proaspat stors de la o lamaie
  • un baton de scortisoara
  • o bucata anason stelat
  • un praf de sare

Cum se prepara gemul de dovleac

Curata portocalele de coaja si taie-le cubulete. Elimina samburii din acestea.

Intr-o oala incapatoare adauga toate ingredientele si pune-le la fiert. Da focul la maxim pana cand acestea incep sa fiarba, apoi da-l la minim si lasa gemul sa fiarba timp de 40-50 de minute sau pana cand siropul este bine legat. Amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi.

Pentru a verifica daca este gata, toarna cateva picaturi de sirop pe o farfurioara rece. Daca acestea nu curg, dupa ce ajung la temperatura camerei, inseamna ca gemul este gata.

Inlatura anasonul stelat si batonul de scortisoara si toarna gemul fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida si steriliza fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Sursa foto: pixabay.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.