Gemul de caise si migdale se face din fructe uscate si este aromat cu scortisoara. Poti servi gemul pe biscuiti, pentru o gustare sanatoasa si gustoasa, oferita celor mici.
Ingrediente pentru gemul de caise si migdale
- 2 1/2 cani suc de mere neindulcit
- 1 cana caise uscate, taiate
- 1/4 lingurita extract de migdale
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
Cum se prepara gemul de caise si migdale
Pune intr-o oala sucul de mere si caisele si lasa sa fiarba pana cand compozitia da in clocot. Da focul mai mic si fierbe, neacoperit, 20 de minute, pana cand caisele s-au inmuiat. Ia oala de pe foc. Paseaza compozitia la consistenta dorita. Pune extractul de migdale si scortisoara si amesteca pentru omogenizare.
Umple borcanele, inchide-le si tine-le la frigider 3 saptamani.
Cum se serveste gemul de caise si migdale
Gemul de caise si migdale se serveste in sandwich-uri, clatite, in diverse gustari si deserturi.
Sursa foto: duvallfarmersmarket.org