Gemul de corcoduse are un gust special si este foarte aromat. Pentru prepararea lui se pot folosi atat corcoduse rosii, cat si corcoduse galbene. Se serveste ca umplutura la diverse prajituri si tarte.
Ingrediente pentru gemul de corcoduse
- 1 kilogram corcoduse
- 1 kilogram zahar.
Cum se prepara gemul de corcoduse
Spala si curata bine corcodusele. Indeparteaza coditele si arunca fructele care sunt lovite sau stricate . Aseaza corcodusele intr-un vas, alternand straturile de fructe si zahar. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.
Lasa fructele la macerat cateva ore. Indicat este sa le lasi peste noapte. Pune fructele pe foc si lasa-le sa fiarba. Cand compozitia a scazut la jumatate, toarna fructele printr-o sita. Ai grija sa indepartezi samburii.
Pune apoi compozitia din nou la fiert, timp de 30 - 40 de minute. Cand este gata, ia gemul de pe foc. Pune-l fierbinte in borcane.
Cum se serveste gemul de corcoduse
Gemul de corcoduse se serveste ca umplutura pentru diverse prajituri si clatite .