Dulceturi & Conserve

#gem #corcoduse #zahar

Gem de corcoduse

Gemul de corcoduse are un gust special si este foarte aromat. Pentru prepararea lui se pot folosi atat corcoduse rosii, cat si corcoduse galbene. Se serveste ca umplutura la diverse prajituri si tarte.

Ingrediente pentru gemul de corcoduse

 

  • 1 kilogram corcoduse
  • 1 kilogram zahar.


Cum se prepara gemul de corcoduse
 

Spala si curata bine corcodusele. Indeparteaza coditele si arunca fructele care sunt lovite sau stricate .  Aseaza corcodusele intr-un vas, alternand straturile de fructe si zahar. Ultimul strat trebuie sa fie de zahar.

Lasa fructele la macerat cateva ore. Indicat este sa le lasi peste noapte. Pune fructele pe foc si lasa-le sa fiarba. Cand compozitia a scazut la jumatate, toarna fructele printr-o sita. Ai grija sa indepartezi samburii.

Pune apoi compozitia din nou la fiert, timp de 30 - 40 de minute. Cand este gata, ia gemul de pe foc. Pune-l fierbinte in borcane.
 

Cum se serveste gemul de corcoduse
 

Gemul de corcoduse se serveste ca umplutura pentru diverse prajituri si clatite .

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.