Dulceturi & Conserve

#retete #fructe #gem de fructe # fructe kaki

Gem de fructe kaki

Chiar daca te-ai gandit sa-ti umpli camara cu dulceturi si gemuri din fructe de sezon, noi iti propunem o reteta interesanta de gem din fructe japoneze de kaki.

Ingrediente pentru gem de kaki

1,3 kg kaki

700 g zahar

200 ml apa

1/4 radacina ghimbir

Cum se prepara gem de kaki

Curata fructele de kaki de coaja si cotor, apoi taie-le cubulete cat mai mici.

Presara peste ele zahar, amesteca bine, apoi toarna apa si ghimbirul curatat.

Pune gemul la fiert, la foc mic, circa 60 de minute si ai grija sa spumezi din cand in cand.

Dupa trecerea acestui timp, fa proba de consistenta: pune o lingura de gem pe o farfurioara si las-o sa se raceasca. Daca se incheaga, inseamna ca gemul este gata.

Scoate ghimbirul din gem, apoi toarna gemul in borcane curate si sterilizate si capseaza-le bine.

Pastreaza gemul intr-o camara aerisita.

Cum se serveste gem de kaki

Serveste gemul in diferite deserturi sau cu paine prajita si unt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului