Dulceturi & Conserve

#gem #mure #zahar

Gem de mure

Gemul de mure este delicios si se prepara repede. Il poti consuma fie ca atare, fie ca umplutura pentru diverse prajituri . In zilele friguroase de iarna, il poti combina cu biscuiti de vanilie si o ceasca de ceai aromat.

 

Ingrediente pentru gemul de mure

 

  • 2 kilograme mure
  • 1, 5 kilograme zahar
  • 50 grame zeama de lamaie.

 

Cum se prepara gemul de mure

 

Murele pentru gem trebuie sa fie mari, intregi si bine coapte. Cureti murele de codite si apoi le speli. Intr-o cratita, pui murele si presari zaharul Lasi murele asa pana a doua zi. A doua zi, pui murele la fiert. Adaugi si zeama de lamaie si amesteci putin. Lasi gemul sa fiarba pana devine consistent.

Nu trebuie sa lasi gemul prea mult, deoarece se va intari prea tare. Cand este gata, torni gemul fierbinte in borcane. Sigilezi borcanele si le acoperi cu patura pana se racesc .

 

Cum se serveste gemul de mure

 

Gemul de mure se serveste ca atare.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.