Sunt la fel de parfumate precum piersicile, insa pielea lor nu este la fel de pufoasa ca a acestora din urma. Din nectarine si inca trei ingrediente poti face un gem de nectarine pe care sa-l consumi ca atare sau pe post de umplutura dulce pentru alte deserturi .
Ingrediente pentru gemul de nectarine
- 10 cani de nectarine taiate cuburi
- 6 linguri de suc de lamaie
- 4 cani zahar
-
optional, cateva frunze de menta.
Cum sa prepari gemul de netarine
Spala bine nectarinele si curata-le de samburi. Taie-le cubulete.
Intr-o cratita amesteca nectarinele, zaharul si sucul de lamaie. Aseaza cratita la foc mic si lasa-le sa fiarba pentru 30-40 de minute.
Curata spuma de deasupra, apoi las-o sa mai dea un clocot. Daca ai ales sa pui si frunze de menta, adauga-le in cratita. Da cratita deoparte si las-o sa se raceasca.
Pregateste borcanele: spala-le bine cu apa si detergent, apoi clateste-le si usuca-le.
Acopera-le cu capace care sa se inchida ermetic, apoi pune-le sa fiarba intr-o cratita cu apa, pe fundul careia ai asezat un prosop de bucatarie. Dupa ce incep sa clocoteasca, lasa-le la fiert cel putin 10 minute .
Lasa-le sa se raceasca in aceeasi apa, usuca-le si da-le la camara.
Cum se serveste gemul de nectarine
Gemul de nectarine se serveste ca atare sau sub forma de umplutura dulce pentru clatite si alte prajituri.