Aroma pepnelui galben se poate impleti cu cea a lamaii intr-un gem foarte gustos pe care il poti pregati pentru a-l savura in orice moment al anului. Iar daca nu ai lamaie, o poti inlocui cu ananas sau fructul pasiunii .
Ingrediente pentru gemul de pepene galben si lamaie
- 3 kilograme de pepene galben
- 4 cani zahar
- 6 lamai
- 1 litru de apa.
Cum se prepara gemul de pepene galben si lamaie
Curata pepenele de coaja si taie-l in cubulete. Pune-le pe rand intr-un bol, punand jumatate din zahar si apa pe rand deasupra. Lasa-le sa stea peste noapte.
Pune-le la fiert si lasa-le sa fiarba acoperite, pana cand pepenele s-a inmuiat bine, pentru aproximativ doua ore. Adauga si restul de zahar si lasa-l sa se dizolve la foc mediu-iute pana cand capata culoarea si consitenta unui gem.
Pune si zeama si coaja de lamaie, amesteca bine si lasa-le sa mai dea cateva clocote.
Dupa ce s-a racit, ambaleaza gemul in borcanele, pe care le vei da la bagne marie, apoi la pastrare .
Cum se serveste gemul de pepene galben si lamaie
Il poti servi ca atare sau alaturi de alte deserturi .