Dulceturi & Conserve

#zahar #pepene galben #gem

Gem de pepene galben si lamaie

Aroma pepnelui galben se poate impleti cu cea a lamaii intr-un gem foarte gustos pe care il poti pregati pentru a-l savura in orice moment al anului. Iar daca nu ai lamaie, o poti inlocui cu ananas sau fructul pasiunii .

 

Ingrediente pentru gemul de pepene galben si lamaie

 

  • 3 kilograme de pepene galben
  • 4 cani zahar
  • 6 lamai
  • 1 litru de apa.

 

Cum se prepara gemul de pepene galben si lamaie

 

Curata pepenele de coaja si taie-l in cubulete. Pune-le pe rand intr-un bol, punand jumatate din zahar si apa pe rand deasupra. Lasa-le sa stea peste noapte.

Pune-le la fiert si lasa-le sa fiarba acoperite, pana cand pepenele s-a inmuiat bine, pentru aproximativ doua ore. Adauga si restul de zahar si lasa-l sa se dizolve la foc mediu-iute pana cand capata culoarea si consitenta unui gem.

Pune si zeama si coaja de lamaie, amesteca bine si lasa-le sa mai dea cateva clocote.

Dupa ce s-a racit, ambaleaza gemul in borcanele, pe care le vei da la bagne marie, apoi la pastrare .

 

Cum se serveste gemul de pepene galben si lamaie

 

Il poti servi ca atare sau alaturi de alte deserturi .

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.