Dulceturi & Conserve

#gem #pepene #zahar

Gem de pepene verde

Din zemosul pepene verde poti pregati un gem savuros pe care il poti manca simplu, dar si alaturi de alte deserturi . Nu e nevoie de foarte mult timp pentru a-l pregati, pentru ca este gata in maxim jumatate de ora.

Ingrediente pentru gemul de pepene verde
 

  • 1-2 cani de miez de pepene, curatat de seminte
  • 3 cani zahar
  • 0,5 cani apa
  • 0,25 cani suc de lamaie
  • 1 pachetel de gelatina .


Cum sa prepari gemul de pepene verde
 

Amesteca zaharul, pepenele si sucul de lamaie, intr-un bol. Lasa-le sa stea 10-15 minute, amestecand din cand in cand.

Intr-o cratita, pune apa si trei sferturi de pliculet de gelatina. Lasa-le sa fiarba 1-2 minute, amestecand mereu. Adauga mixul de pepene, zahar si lamaie si amesteca pana cand zaharul este dizolvat complet, pentru maxim 5 minute. Amesteca pana se intareste.

Lasa-l sa se raceasca, apoi pune-l in borcanele. Acopera-le si pune-le la bagne marie. Dupa ce s-au racit da-le la pastrare .
 

Cum se serveste gemul de pepene verde
 

Se serveste simplu, cu paine sau alaturi de alte deserturi, precum clatite sau prajituri.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului