Dulceturi & Conserve

#gem #prune #zahar

Gem de prune

Sfarsitul verii si toamna reprezinta sezonul prunelor. Cea mai simpla conserva pe care o poti pregati din prune este gemul, pe care il poti servi in foarte multe feluri: pe post de umplutura pentru diferite deserturi sau uns pe paine, la micul dejun.
 

Ingrediente pentru gemul de prune
 

  • 1, 5 kilograme de prune
  • 0,5 cani apa
  • 1- 2 linguri de suc de lamaie
  • 8 cani de zahar
  • optional: 1 pachetel de gelatina .
     

Cum se prepara gemul de prune
 

Spala bine prunele si scoate-le samburii. Taie-le in jumatati sau sferturi.

Aseaza-le intr-o cratita care sa nu fie din aluminiu si pune cratita la foc potrivit. Lasa-le sa ajunga la punctul de fierbere , amestecand des. Acopera cratita cu un capac curat si care sa nu aiba vreun miros, da focul mai mic si lasa-le sa fiarba. Amesteca din cand in cand, iar dupa 10-15 minute vezi daca fructele s-au inmuiat bine.

Adauga zaharul, da focul putin mai tare si lasa-le sa fiarba impreuna, amestecand din cand in cand. Daca simti nevoia, poti adauga si pliculetul de gelatina, pentru ca gemul sa fie si mai gros.

Lasa-le sa fiarba pana s-au ingrosat, apoi, cand gemul are consistenta dorita, ia-l de pe foc. Pune cratita sa se raceasca, apoi muta gemul in borcane.

Acopera borcanele cu capace sau celofan si pune-le la racoare.
 

Cum se serveste gemul de prune
 

Se serveste fie ca umplutura dulce pentru clatite sau alte deserturi, fie ca atare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului