Dulceturi & Conserve

#gem #dovleac #legume

Gem din miez de dovleac

Din dovleac , in afara de clasicele placinte cu dovleac poti face si un delicios gem, pe care sa-l savurezi atunci cand dovlecii nu vor mai fi pe piata. Iata ce trebuie sa faci pentru a prepara gemul din miez de dovleac.
 

Ingrediente pentru gemul din miez de dovleac
 

  • 1, 5 kilograme miez de dovleac taiat bucati
  • 1 kilogram mere taiate cubulete
  • 4 lamai
  • 2,5 kilograme zahar
  • 3 lingurite ghimbir
  • optional, cateva frunze de menta.
     

Cum se prepara gemul din miez de dovleac
 

Rade coaja si stoarce zeama lamailor. Taie merele si dovleacul bucatele. Intr-o cratita amesteca zeama de lamaie cu miezul de dovleac si merele, apoi pune cratita la foc mic.

Atunci cand miezul de fructe s-a inmuiat bine, adauga zaharul si ghimbirul, iar la final menta, daca ai ales sa pui si frunze de menta. Lasa-le sa fiarba impreuna inca 30 de minute, verificand din cand in cand daca are o consistenta de gem.

Atunci cand are consistenta dorita, ia cratita de pe foc.  Dupa ce s-a racit, pune gemul in borcane, pe care le vei sigila bine cu capace sau celofan. Da apoi borcanele la camara .
 

Cum se serveste gemul din miez de dovleac
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.

Pofta buna!
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.