Dulceturi & Conserve

#gem #dovleac #legume

Gem din miez de dovleac

Din dovleac , in afara de clasicele placinte cu dovleac poti face si un delicios gem, pe care sa-l savurezi atunci cand dovlecii nu vor mai fi pe piata. Iata ce trebuie sa faci pentru a prepara gemul din miez de dovleac.
 

Ingrediente pentru gemul din miez de dovleac
 

  • 1, 5 kilograme miez de dovleac taiat bucati
  • 1 kilogram mere taiate cubulete
  • 4 lamai
  • 2,5 kilograme zahar
  • 3 lingurite ghimbir
  • optional, cateva frunze de menta.
     

Cum se prepara gemul din miez de dovleac
 

Rade coaja si stoarce zeama lamailor. Taie merele si dovleacul bucatele. Intr-o cratita amesteca zeama de lamaie cu miezul de dovleac si merele, apoi pune cratita la foc mic.

Atunci cand miezul de fructe s-a inmuiat bine, adauga zaharul si ghimbirul, iar la final menta, daca ai ales sa pui si frunze de menta. Lasa-le sa fiarba impreuna inca 30 de minute, verificand din cand in cand daca are o consistenta de gem.

Atunci cand are consistenta dorita, ia cratita de pe foc.  Dupa ce s-a racit, pune gemul in borcane, pe care le vei sigila bine cu capace sau celofan. Da apoi borcanele la camara .
 

Cum se serveste gemul din miez de dovleac
 

Se serveste ca atare sau pe post de umplutura dulce.

Pofta buna!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului