Dulceturi & Conserve

#gem # retete gem #gem de capsuni

Gem rece de capsuni

Gemul rece de capsuni este ideal pentru deserturi si clatite dulci. Se prepara rapid si este foarte aromat si gustos.


Ingrediente pentru gemul rece de capsuni

  • 1 kg capsuni
  • 50 grame pectina
  • 350 grame zahar
  • 200 ml sirop de porumb


Cum se prepara gemul rece de capsuni

Zdrobeste bine capsunile intr-un bol adanc, pana cand obtii un piure si lasa compozitia deoparte. Amesteca pectina cu 50 grame de zahar.

Adauga apoi treptat pectina peste capsuni, amestecand bine. Lasa compozitia rezultata, la macerat, timp de 30 de minute, avand grija sa mai amesteci din cand in cand.

Incorporeaza apoi si siropul de porumb si restul de zahar. Lasa peste noapte la temperatura camerei, apoi pune gemul la frigider pentru cateva ore. Gemul de capsuni poate fi pastrat la frigider chiar si un an de zile.


Cum se serveste gemul rece de capsuni

Gemul rece de capsuni se serveste cu paine si unt, cu clatite sau la prepararea prajiturilor.

Sursa foto: myrecipes.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.