Dulceturi & Conserve

#gem #craciun #capsuni #coacaze #culinar #reteta

Gemul special de Craciun

Gemul de Craciun este o propunere de "ceva dulce" pentru cei care vor sa incerce altceva de Craciun. Fie ca il servesti la micul dejun, fie intr-o prajitura de Craciun, gemul de Craciun poate fi o solutie rapida si gustoasa pentru masa de Craciun .

 

Ingrediente pentru gemul special de Craciun:

  • 3 cani de coacaze
     
  • 1 portocala , curatata de coaja si seminte si taiata in sferturi
     
  • 1 punga (pachet) de capsuni congelate, dezghetate usor
     
  • Un sfert de lingurita de praf de cuisoare
     
  • Un sfert de lingurita de scortisoara
     
  • 4 cani de zahar
     
  • O jumatate de cana de apa
     
  • Un pliculet de gelatina cu aroma de fructe sau dizolvata in suc de fructe


Mod de preparare a gemului special de Craciun:

  • In vasul unui robot de bucatarie pune coacazele si sferturile de portocala curatate. Proceseaza-le pana cand sunt cat de cat taiate.
     
  • Adauga capsunile, cuisoarele si scortisoara. Proceseaza-le pana cand rezulta un amestec de fructe fin taiate.
     
  • Intr-o oala adauga amestecul de fructe, zaharul si apa si amesteca-le pana s-au omogenizat bine.
     
  • Pune oala la foc mic si amesteca timp de doua minute.
     
  • Da focul la mare si lasa amestecul din oala sa ajunga la punctul de fierbere.
     
  • Adauga siropul de gelatina, amesteca bine pana incepe din nou sa fiarba si lasa continutul sa fiarba pentru un minut.
     
  • Ia oala de pe foc si indeparteaza spuma.
     
  • Rastoarna gemul in borcane rezistente la caldura, cu capac.
     
  • Pune borcanele la racit.


Mod de servire a gemului special de Craciun:

  • Se serveste rece.
     
  • Poate fi folosit pentru consum ca atare, dar si pentru diverse prajituri sau umpluturi dulci.


Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare