Dulceturi & Conserve

# reteta gogonele # gogonele usturoi #gogonele

Gogonele cu usturoi

Gogonelele cu usturoi nu trebuie sa iti lipseasca din camara. Acestea sunt delicioase si pot fi servite cu numeroase mancaruri. Iata o retea savuroasa si usor de pregatit: 

Ingrediente 

1 radacina telina 

piper 

250 g ceapa alaba 

5 kg gogonele

2 radacini hrean 

250 g morcov 

3 capatani de usturoi 

mustar 

sare grunjoasa

crenguta visin

Mod de preparare 

Se spala bine legumele;Morcovii se taie in rondele; Ceapa se taie in jumatati; Radacinile de hrean se taie pe lungime; Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar; Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca; Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;

A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;Se pun n cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid; Se capseaza borcanele si se rastoarna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului