Guliile murate sunt usor de pregatit si ideale in sezonul rece. Au un gust placut si se potrivesc de minune la piureuri si fripturi.
Ingrediente pentru guliile murate
- 750 ml apa
- 70 grame sare grunjoasa
- 1 foaie de dafin
- 250 ml otet
- 1 kg gulii
- 1 sfecla rosie mica
- 3 catei de usturoi
Cum se prepara guliile murate
Intr-o cratita, incalzeste o treime din apa. Adauga sarea si foaia de dafin si amesteca pana cand toata sarea se dizolva. Ia apa de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Cand s-a racit, adauga otetul si restul de apa.
Taie guliile si sfecla in fasii groase. Aranjeaza guliile, sfecla si usturoiul feliat intr-un borcan si toarna saramura.
Acopera si lasa la temperatura camerei, timp de o saptamana. Cand sunt gata, guliile pot fi date la frigider si consumate.
Cum se servesc guliile murate
Guliile murate se servesc la diverse preparate din carne si garnituri de legume.
Sursa foto: cookingpanda.com