Dulceturi & Conserve

#gem de gutui #toamna #gutui #iarna

Gustul copilariei: Gem de gutui dupa reteta bunicii!

Chiar daca vara inca nu s-a sfarsit, toamna se apropie cu pasi repezi. Pentru a nu ramane precum greierele din fabula fara merinde pe timpul iernii, mai bine luam totul din pripa si ne apucam de gatit! Iata o delicioasa reteta de gem de gutui care speram ca o sa va indulceasca!

Vei avea nevoie de:

  • 1 kg de gutui
  • 200 ml de apa
  • 1 kg de zahar
  • sucul de la 1 lamaie\
  • in functie de preferintele tale, poti adauga: scortisoara, anason, cardamom

Cum sa il prepari:

Iei o cratita incapatoare o curati bine, dupa care se pune la fiert apa, impreuna cu zaharul. Dupa 10-15 minute trebuie sa se formeze un sirop usor vascos, dar bine omogenizat.

Trebuie sa speli bine gutuile, astfel incat dupa ce termini cu ele sa nu mai ramana nici o urma de puf. Dupa aceea le tai in doua si le cureti de samburi si de cotoare. Apoi poti sa le bagi la blender sau le poti da pe razatoare. Nu este necesar sa le razi coaja.

Inainte de a le pune la fiert, stropeste gutuile cu sucul de lamaie, apoi le pui la fiert in siropul de zahar. In cazul in care iti doresti ca gemul tau sa aiba o anumita aroma, acum este momentul care poti adauga scortisoara sau orice alt condiment.

Pe masura ce compozitia va fierbe vei observa ca deasupra ei se formeaza o spuma care trebuie indepartata. Dupa ce ai scapat de ea, amesteca in gemul in fierbere ca nu cumva sa se lipeasca de fundul vasului.

Gemul este gata atunci cand ajunge la consistenta dorita. Il poti testa punand cateva picaturi de gem pe o farfurie. Daca iti place cum arata, e gata. Nu uita: gemul se mai ingroasa si dupa ce se raceste!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.