Dulceturi & Conserve

# secret muraturi # ingrediente muraturi #muraturi

Ingredientul secret pe care trebuie sa il pui in muraturi ca sa nu se inmoaie

Este perioada muraturilor. Toate gospodinele se pregatesc pentru iarna, iar pentru ca muraturile sa iasa perfecte trebuie sa stie cateva trucuri.

 

Muraturile au numeroase beneficii pentru sanatate, iar prin conservare legumele isi pastreaza vitaminele. Cea mai sanatoasa reteta de muraturi este prin fermentare acido-lactica naturala, care presupune ca legumule si fructele sa fie puse in apa cu sare. Microflora din ele transforma glucidele in substante biologic active, benefice pentru sanatate.

Indiferent de reteta pe care o folosesti pentru muraturi, mustarul, mararul, usturoiul si hreanul sunt indispensabile. Cel mai important insa este tipul de sare pe care il folosim la muraturi. Astfel, pentru ca acestea sa nu se inmoaie si sa reziste cat mai mult timp, este indicat sa folosesti o sare speciala pentru muraturi. De asemenea, mare atentie la sigiliarea borcanelor. Acestea trebuie sa se inchida etans.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare