Lamaile murate sunt un preparat extrem de popular in gastronomia marocana. Sunt ideale pentru mancarurile cu carne la tajine sau pentru cele cu orez.
Ingrediente pentru lamaile murate
- 5 lamai
- 5 lingurite sare
- 2 lingurite seminte de coriandru
- 1 foaie de dafin
- 1 ardei chili uscat
- 1 baton de scortisoara
Cum se prepara lamaile murate
Spala bine lamaile, dupa care cresteaza-le in forma de X. Asezoneaza apoi cu sare, aproximativ o lingurita pentru fiecare lamaie.
Asaza lamaile intr-un borcan curat si preseaza-le bine. Adauga semintele de coriandru, dafinul, ardeiul chilii si batonul de scortisoara.
Acopera borcanul si lasa-l asa peste noapte. A doua zi, preseaza din nou lamaile, pana cand elibereaza si mai mult suc. Repeta operatiunea timp de 3 zile, pana cand lamaile sunt acoperite in totalitate cu suc. Daca lamaile tale nu au suficient suc, adauga un pahar de zeama de lamaie.
Dupa o luna de zile, lamaile murate sunt bune pentru consum. Le poti depozita si in frigider. Inainte de a le servi, spala-le usor pentru a indeparta excesul de sare.
Cum se servesc lamaile murate
Lamaile murate se servesc cu diverse preparate din carne. Sunt ideale pentru prepararea mancarurilor in stil marocan.
Sursa foto: davidlebovitz.com