Dulceturi & Conserve

#lamai #muraturi #retete lamai #lamai murate

Lamai murate

Lamaile murate sunt un preparat extrem de popular in gastronomia marocana. Sunt ideale pentru mancarurile cu carne la tajine sau pentru cele cu orez.


Ingrediente pentru lamaile murate

  • 5 lamai
  • 5 lingurite sare
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ardei chili uscat
  • 1 baton de scortisoara


Cum se prepara lamaile murate

Spala bine lamaile, dupa care cresteaza-le in forma de X. Asezoneaza apoi cu sare, aproximativ o lingurita pentru fiecare lamaie.

Asaza lamaile intr-un borcan curat si preseaza-le bine. Adauga semintele de coriandru, dafinul, ardeiul chilii si batonul de scortisoara.

Acopera borcanul si lasa-l asa peste noapte. A doua zi, preseaza din nou lamaile, pana cand elibereaza si mai mult suc. Repeta operatiunea timp de 3 zile, pana cand lamaile sunt acoperite in totalitate cu suc. Daca lamaile tale nu au suficient suc, adauga un pahar de zeama de lamaie.

Dupa o luna de zile, lamaile murate sunt bune pentru consum. Le poti depozita si in frigider. Inainte de a le servi, spala-le usor pentru a indeparta excesul de sare.


Cum se servesc lamaile murate

Lamaile murate se servesc cu diverse preparate din carne. Sunt ideale pentru prepararea mancarurilor in stil marocan.

Sursa foto: davidlebovitz.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.