Foloseste fructele iernii pentru a prepara conserve gustoase, pe care le poti folosi in sezonul rece in deserturi sau gustari. Incearca o reteta de marmelada cu grepfrut, lamaie si portocale.
Ingrediente pentru marmelada cu portocale, grepfrut si lamai
- 1.8 kg grepfrut
- 1.8 kg portocale
- 1.3 kg lamai
- 20 cani zahar granulat
- apa
Cum se prepara marmelada cu portocale, grepfrut si lamai
Taie grepfrutul, scoate coaja, desparte miezul in creste, indeparteaza semintele. Apoi, taie crestele in triunghiuri si pune-le intr-o oala. Curata bine lamaile si portocalele, indepartand atat coaja, cat si partea alba. Taie fructele in triunghiuri, eliminand semintele. Pune toate fructele in oala, acopera-le cu apa si, apoi, fierbe-le pana dau in clocot. Fierbe inca 30 de minute compozitia. Ia oala de pe foc si las-o peste noapte.
A doua zi, fierbe din nou compozitia si pune pectina sa se lege marmelada. Adauga zaharul treptat. Umple cu marmelada cateva borcane aflate intr-o oala larga, cu apa fiarta. Lasa-le 10 minute sa se sigileze bine.
Cum se serveste marmelada cu portocale, grepfrut si lamai
Marmelada se serveste cu biscuiti, pe felii de paine, in clatite sau alte deserturi.
Sursa foto: foodforfriendsyeah.co.uk