Dulceturi & Conserve

#portocale #lamai #marmelada #grepfrut

Marmelada cu portocale, grepfrut si lamai

Foloseste fructele iernii pentru a prepara conserve gustoase, pe care le poti folosi in sezonul rece in deserturi sau gustari. Incearca o reteta de marmelada cu grepfrut, lamaie si portocale.

Ingrediente pentru marmelada cu portocale, grepfrut si lamai

  • 1.8 kg grepfrut
  • 1.8 kg portocale
  • 1.3 kg lamai
  • 20 cani zahar granulat
  • apa

Cum se prepara marmelada cu portocale, grepfrut si lamai

 

Taie grepfrutul, scoate coaja, desparte miezul in creste, indeparteaza semintele. Apoi, taie crestele in triunghiuri si pune-le intr-o oala. Curata bine lamaile si portocalele, indepartand atat coaja, cat si partea alba. Taie fructele in triunghiuri, eliminand semintele. Pune toate fructele in oala, acopera-le cu apa si, apoi, fierbe-le pana dau in clocot. Fierbe inca 30 de minute compozitia. Ia oala de pe foc si las-o peste noapte.

A doua zi, fierbe din nou compozitia si pune pectina sa se lege marmelada. Adauga zaharul treptat. Umple cu marmelada cateva borcane aflate intr-o oala larga, cu apa fiarta. Lasa-le 10 minute sa se sigileze bine.

Cum se serveste marmelada cu portocale, grepfrut si lamai

Marmelada se serveste cu biscuiti, pe felii de paine, in clatite sau alte deserturi.

Sursa foto: foodforfriendsyeah.co.uk
 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.