Marmelada de gutui este ideala in sezonul rece pentru prepararea prajiturilor sau a clatitelor. Este usor de preparat, este parfumata si gustoasa.
Ingrediente pentru marmelada de gutui
- 4 kg gutui
- 2 kg zahar
- 500 ml apa
- 1 baton scortisoara
- sucul si coaja de la o lamaie.
Cum se prepara marmelada de gutui
Spala gutuile si curata-le de coaja, dupa care le tai felii. Adauga-le intr-o oala si acopera cu apa. Adauga scortisoara si coaja de lamaie. Lasa la fiert timp de 30 - 40 de minute, pana cand gutuile devin moi.
Scurge apoi bine de apa si indeparteaza batonul de scortisoara. Mixeaza bine gutuile pana cand obtii un piure. Intr-o cratita, pune la fiert piureul de gutui cu zaharul si sucul de lamaie. Amesteca pana cand zaharul se topeste, dupa care mai lasa la fiert timp de 2 ore.
In ultimele 15 minute, da focul mai tare. Marmelada este gata atunci cand este bine inchegata. Unge apoi o tava cu unt, toarna marmelada si da la cuptor pentru o ora. Cand o scoti de la cuptor, lasa marmelada sa se raceasca complet, dupa care o portionezi.
Cum se serveste marmelada de gutui
Marmelada de gutui se serveste cu paine si unt. Poate fi folosita si la diverse prajituri si clatite.
Sursa foto: munchinwithmunchkin.com