Marmelada de portocale rosii si pomelo este ideala pentru micul dejun, dar poate fi folosita si la pregatirea unei varietati de prajituri cu gem.
Ingrediente pentru marmelada de portocale rosii si pomelo
- 4 portocale rosii taiate in cubulete
- 1 lamaie feliata
- 1 pomelo taiat in cubulete
- 1,5 litri apa rece
- zahar.
Cum se prepara marmelada de portocale rosii si pomelo
Intr-o cratita cu apa fierbe fructele taiate cubulete si coaja tocata. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa la fiert timp de 5 minute.
Ia de pe foc, acopera si lasa sa se raceasca. Da apoi la frigider pentru 8 ore. Dupa 8 ore, pune din nou la fiert amestecul de citrice. Lasa pe foc timp de 20 de minute, pana cand se intareste putin. Masoara amestecul si adauga 150 de grame de zahar pentru fiecare cana obtinuta.
Amesteca si mai lasa pe foc pana cand da in clocot. Mai lasa apoi pe foc 20 de minute, dupa care transfera marmelada in borcane pe care le sigilezi bine. La final, acopera si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Cum se serveste marmelada de portocale rosii si pomelo
Marmelada de portocale rosii si pomelo se serveste ca atare.