Dulceturi & Conserve

#marmelada #prune #zahar

Marmelada de prune

Clasica marmelada de prune este potrivita atat pentru prajituri cat si pentru gustarile dulci din timpul zilei.

 

Ingrediente pentru marmelada de prune

 

  • 1 kilogram prune
  • 500 grame zahar.

 

Cum se prepara marmelada de prune

 

Fierbe prunele in putina apa. Cand au fiert paseaza-le si pune pasta din nou la fiert. Adauga si zaharul si lasa sa fiarba pana compozitia scade la jumatate.

Ia marmelada de pe foc cand este bine legata. Toarn-o calda in borcane.

 

Cum se serveste marmelada de prune

 

Marmelada de prune se serveste ca atare sau ca umplutura pentru diverse prajituri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului