Dulceturi & Conserve

#peltea #conserve # peltea rodii #rodii #dulceturi #dulceturi si conserve

Pelteaua de rodii, rasfatul papilelor gustative

Pelteaua de rodii (sau gelatina, cum mai este cunoscuta pe la noi) este deosebit de aromata si are un gust aparte. Poate fi folosita cu succes in retete de prajituri sau servita la micul dejun.

Ingrediente pentru pelteaua de rodii

  • 1 litru suc de rodie
  • 850g zahar
  • sucul proaspat stors de la o limeta
  • 1/2 baton de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara

Cum se prepara pelteaua de rodii

Semintele de rodii se mixeaza bine in blender apoi se strecoara printr-o strecutare foarte mica. Se poate folosi o bucata de tifon curat (daca nu ai o strecuratoare fina) pe care sa-l pui deasupra strecuratorii normale.

Intr-o oala cu fund gros adauga toate ingredientele si lasa-le sa fiarba timp de o ora.

Verifica apoi daca pelteaua are consitenta unei gelatine, punand cativa stropi pe o farfurie. Tine farfuria la congelator 1-2 minute, pana se raceste complet. Daca picaturile de peltea nu se scurg, aceasta este gata si poate fi pusa in borcane sterilizate.

Pune pelteaua fierbinte in borcane curate. Inchide bine capacul si intoarce borcanele cu fudul in sus. Lasa-le asa pana cand se racesc complet, la temperatura camerei. In acest fel borcanele se vor vida fara a fi nevoie sa le pui la cuptor, sau sa le fierbi.

Poti pastra pelteaua in camara timp de cateva luni.

Cum se serveste pelteaua de rodii

Pelteaua de rodii poate fi servita la micul dejun, pe paine prajita cu unt sau o poti folosi la prepararea prajiturilor.

Surs foto: dishmaps.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare