Piersicile murate in otet sunt un preparat inedit si foarte gustos, potrivit pentru perioada rece. Piersicile se fac destul de usor, din ingrediente simple.
Ingrediente pentru piersici murate
- 4 cani zahar
- 2 cani otet alb
- 4 bete scortisoara
- 15 cuisoare intregi
-
1.8 kg piersici proaspete.
Cum se prepara piersicile murate
Decojeste piersicile, taie-le si scoate samburele. Pune intr-o cratita zaharul si otetul. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, adauga scortisoara si cuisoarele, apoi fierbe pana dau in clocot. Acopera si fierbe la foc mic 5 minute. Strecoara apoi condimentele.
Pune fructele in borcane sterilizate si umple borcanele cu sirop pana acoperi fructele. Tine borcanele 10 minute in apa fiarta . Dupa ce se racesc , tine-le la frigider cel putin o zi inainte de a fi servite.
Cum se servesc piersicile murate
Piersicile murate se servesc cu friptura de vita sau curcan.
Sursa foto: pickle-girl.blogspot.com