Dulceturi & Conserve

#retete #dulceturi #conserve # retete de toamna #retete dulceata

Retete de dulceata pentru toamna-iarna

Dulceata este un preparat hranitor, care iti da ocazia sa folosesti fructele preferate intr-una dintre cele mai sanatoase mancaruri. Dulceata este un produs natural sanatos, recomandat adesea ca tratament naturist pentru diverse afectiuni, de la probleme de imunitate la cele de stomac. Preparatul contine multe vitamine si poate fi folosit in multe feluri de mancare: bezele, briose, papanasi, clatite, prajituri, coltunasi, gris, rulade, fructe coapte, placinte, gogosi, torturi etc.

Iata cateva retete de dulceata pe baza de fructe si legumele care pot fi facute in aceasta perioada pentru sezonul de toamna-iarna:

Dulceata de bostan

Dulceata de bostan este un produs specific sezonului de toamna. Pentru un plus de savoare, preparatul se face cu scortisoara si lichior de caise.

Dulceata de morcovi

Morcovii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume si se potrivesc perfect in preparatele dulci. Incearca o dulceata de morcovi si foloseste-o apoi in diverse deserturi. Dulceata de morcovi are o culoare vie, apetisanta, foarte potrivita pentru prajituri si dulciuri.

Dulceata de piersici

Dulceata de piersici este una dintre cele mai simple conserve pe care le poti face pentru perioada de toamna-iarna. Preparatul se face din numai trei ingrediente si poate fi folosit in compozitia a numeroase deserturi.

Dulceata de catina

Dulceata de catina este atat un preparat dulce, cat si un produs natural cu proprietati terapeutice. Dulceata se face din numai trei ingrediente si se serveste simpla sau in compozitia unor prajituri si deserturi.

Dulceata de portocale

Dulceata de portocale este un preparat natural care poate fi facut pe toata durata anului. Dulce-acrisoara, aceasta dulceata este delicioasa servita cu ceai si biscuiti.

Dulceata de castane

Castanele sunt unele dintre alimentele specifice sezonului de toamna si pot intra in compozitia conservelor din aceasta perioada. Incearca o reteta de dulceata de castane. Serveste dulceata cu biscuiti.

Foto: tajagroproducts.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare