Dulceata este un preparat hranitor, care iti da ocazia sa folosesti fructele preferate intr-una dintre cele mai sanatoase mancaruri. Dulceata este un produs natural sanatos, recomandat adesea ca tratament naturist pentru diverse afectiuni, de la probleme de imunitate la cele de stomac. Preparatul contine multe vitamine si poate fi folosit in multe feluri de mancare: bezele, briose, papanasi, clatite, prajituri, coltunasi, gris, rulade, fructe coapte, placinte, gogosi, torturi etc.
Iata cateva retete de dulceata pe baza de fructe si legumele care pot fi facute in aceasta perioada pentru sezonul de toamna-iarna:
Dulceata de bostan
Dulceata de bostan este un produs specific sezonului de toamna. Pentru un plus de savoare, preparatul se face cu scortisoara si lichior de caise.
Dulceata de morcovi
Morcovii sunt unele dintre cele mai sanatoase legume si se potrivesc perfect in preparatele dulci. Incearca o dulceata de morcovi si foloseste-o apoi in diverse deserturi. Dulceata de morcovi are o culoare vie, apetisanta, foarte potrivita pentru prajituri si dulciuri.
Dulceata de piersici
Dulceata de piersici este una dintre cele mai simple conserve pe care le poti face pentru perioada de toamna-iarna. Preparatul se face din numai trei ingrediente si poate fi folosit in compozitia a numeroase deserturi.
Dulceata de catina
Dulceata de catina este atat un preparat dulce, cat si un produs natural cu proprietati terapeutice. Dulceata se face din numai trei ingrediente si se serveste simpla sau in compozitia unor prajituri si deserturi.
Dulceata de portocale
Dulceata de portocale este un preparat natural care poate fi facut pe toata durata anului. Dulce-acrisoara, aceasta dulceata este delicioasa servita cu ceai si biscuiti.
Dulceata de castane
Castanele sunt unele dintre alimentele specifice sezonului de toamna si pot intra in compozitia conservelor din aceasta perioada. Incearca o reteta de dulceata de castane. Serveste dulceata cu biscuiti.
Foto: tajagroproducts.com