Dulceturi & Conserve

#retete #gem #dulceturi # retete toamna #dulceturi si conserve #retete gemuri

Retete de gemuri pentru toamna aceasta

Variaza conservele de toamna si pregateste mai multe sortimente de gem. Foloseste apoi gemul in sandwich-uri, clatite, cornulete, tarte, prajituri, briose, torturi sau alte deserturi. Gemul de fructe poate fi servit si ca gustare, pe biscuiti de casa, atunci cand copilul tau vrea ceva dulce.

Iata cateva retete de gem pentru toamna aceasta:

Gem de struguri rosii

Pentru gemul de struguri rosii ai nevoie numai de fructe si zahar. Gemul are o culoare apetisanta si poate fi servit cu paine sau in diverse deserturi, ca de exemplu papanasi.

Gem de mure

Daca iti plac fructele de padure, foloseste murele pentru a face cateva conserve de toamna. Gemul de mure poate fi folosit in prajituri de toamna-iarna pe baza de sosuri dulci si in cornulete.

Gem de kiwi

Gemul de kiwi este un preparat inedit, ideal pentru un orez dulce. Un astfel de preparat este binevenit cand vrei altceva decat fructele obisnuite, are un aspect placut si este pe placul adultilor si copiilor.

Gem de fructe kaki

O alta varianta inedita de gem este cel de kaki, un fruct asiatic folosit in China de peste 2000 de ani. Gemul de kaki poate fi servit in clatite, cornulete sau cu paine prajita cu unt.

Gem de dovleac

Gemul de dovleac este un preparat specific sezonului de toamna. Foloseste acest gem ca umplutura pentru diverse deserturi.

Gem de prune

Gemul de prune este un preparat simplu, nepretentios, potrivit pentru micul dejun, gustari si deserturi. Pentru a face gem de prune ai nevoie de numai cateva ingrediente.

Gem de piersici

Fa cateva borcane de gem de piersici in aceasta toamna. Gemul poate fi folosit in prajituri marmorate, tarte, tarte, rulade, briose, clatite, cornulete, fursecuri etc.

Gem de corcoduse

Din gemul de corcoduse poti face un tort inedit. Gemul se foloseste la umplutura si confera o consistenta acrisoara acestui tip de desert.

Gem de rubarba si portocale

Alte variante de gem sunt cele in combinatii de doua sau mai multe ingrediente. Incearca un gem de rubarba si portocale.

Foto: sbcanning.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului